Aplicatii native sau cross-platform?

Aplicatii native sau cross-platform? Native-or-Cross-Plaform-Apps-IMG-25.jpg

Aplicatii native sau cross-platform?

  • 04 Jul 2016

Mai jos se afla principalele avantaje ale aplicatiilor native

 

Performanta inalta – aplicatiile native sunt create special pentru un sistem de operare dat (in functie de instructiunile acestuia), prin urmare sunt mai rapide si mai rafinate decat omologii lor hybrid, ceea ce le face potrivite pentru aplicatii de inalta performanta si jocuri

 

UX mai bun – atat iOS cat si Android au caracteristici proprii cu care utilizatorii lor sunt familiarizati. Ce inseamna asta? Cei care utilizeaza foarte mult Android probabil ca se vor descurca fara probleme cu aplicatia care urmareste standardele UI specific platformei – asemenea altor aplicatii pe care le utilizeaza deja (navigare, interfata etc.). Acelasi lucru este valabil si pentru iOS.

 

Acces mai usor la capabilitati built-in – aplicatiile native nu intampina nicio dificultate in a intercepta toate functionalitatile dispozitivului, cum ar fi: camera, microfon, calendar, GPS etc, in timp ce aplicatiile hybrid asigura doar un acces limitat la acestea.

 

Audienta – aplicatiile native pot fi descoperite  mai usor de utilizatori in App Store (evident aplicatiile cu UX mai bun sunt actualizate mai des), prin urmare contactarea unor potentiali client este mai facila.

 

Conexiunea la internet nu este intodeauna necasara – depinzand de fucntionalitate, aplicatiile native nu solicita in mod necesar conexiune la internet pentru a putea opera (in cazul aplicatiilor hibride, conexiunea este necesara).

 

 

In concluzie, o investitie buna este realizata intotdeauna in aplicatiile native, intrucat este mai putin constrans din diverse puncte de vedere. Daca alegi aplicatiile cross-platform vei intampina multe dificultati pe drum (ce nu pot fi vizibile de la inceput), unele din ele fiind atat de majore incat va trebui sa o iei de la zero, utilizand o aplicatie nativa.

Ultimele articole:

Despre noi:

Cateva proiecte:

Tag-uri: